Vážení rodiče, srdečně Vás zveme na výstavu výtvarných prací dětí Cestování očima dětí a vernisáž, která se uskuteční dne 7.12. od 10.00 hodin v půdních prostorách Reduty. Obrázky, které děti z uherskohradišťských mateřinek a mateřských škol v blízkém okolí namalovaly, jsou prodejné. Finanční částka – výtěžek z prodeje bude předán po ukončení výstavy rodičům Viktorky, která podstupuje náročnou léčbu a my bychom jí rádi usnadnili návrat do běžného života a udělali jí prostřednictvím naších úžasných malířů radost. Pokud se k nám chcete připojit, čtěte a přijďte se podívat společně s dětmi nebo Vašimi blízkými na výstavu, která potrvá od 7.12.2022 do 31.1.2023. Viz plakát na nástěnce v MŠ. Otevírací doba bude upřesněna na plakátu u vchodu v Redutě. Moc děkujeme za Vaši podporu.

Příběh Viktorky Kudrové z Modré, aneb co jsme se o Viktorce dozvěděli…

Viktorce byla zdravá čiperná holčička, která se radovala ze života, jako všechny děti. Týden po 7. narozeninách, které měla 11. 3., byla mamince a tatínkovi sdělena zdrcující diagnóza, jednalo se o akutní lymfoblastiackou leukémii. Tím se zcela změnil život Viktorce i celé její rodině. Viktorka přestala chodit do školy – do té doby navštěvovala 1. třídu, přestala chodit do sportovního kroužku, do skautu a přestala se vídat se svými kamarády. V nemocnici si prošla opakovanými odběry kostní dřeně, všemožnými vyšetřeními, magnetickou rezonancí a byl jí zaveden centrální žilní katetr. Pak začala dlouhá série chemoterapií a opakovaných lumbálních punkcí. Většinu času trávila v nemocnici. Bohužel přišla o všechny aktivity, které měla ráda a nemohla trávit čas ani se svými kamarádkami a domácími mazlíčky. Většinu z nich museli dát rodiče Viktorky ze zdravotních důvodů na určitou dobu do dočasné péče.

Viktorka má momentálně za sebou 8 měsíců intenzivních chemoterapií a před sebou 16 měsíců udržovací léčby. Tato nemoc udělala z křehké holčičky, kterou ještě v březnu byla, velkou a silnou bojovnici, která má obdiv nás všech.

Viktorka má doposud zaveden centrální žilní katetr, který je při léčbě této nemoci velkým pomocníkem. Nicméně pro děti, které léčbu podstupují, je nepříjemným společníkem, protože péče o něj je pro děti většinou bolestivá.

Až jí katetr vytáhnou, rádi by ji rodiče vzali na ozdravný pobyt někam k bazénům a tobogánům, protože vodu, koupání a potápění má Viktorka moc ráda. Jako první odpočinkový pobyt od začátku boje s touto nemocí by si moc přála jet na Bešeňovou.

Pokud Vás příběh Viktorky oslovil a chtěli byste jí pomoct k návratu do běžného života, zakoupením obrázku z výstavy „Cestování očima dětí“ v libovolné výši přispějete na její ozdravný pobyt.

Obrázky si můžete vybrat, zarezervovat a označit lístečkem, na přiložený formulář dopíšete cenu a kontakt. Po ukončení výstavy budete informováni, kde je možné si obrázek proti úplatě vyzvednout. Kontaktní telefon v případě dotazů je 739 488424 – Alena Vrtalová, další kontakt k rezervaci obrázků je 605 221504 – Klára Maťašová.